Att åka biltåg är faktiskt mycket smidigt, man börjar med att boka en biljett på internet med sitt kreditkort. Efter det skriver du ut biljetten med din vanliga skrivare hemma. Se också till att skriva ut en karta så du hittar till terminalen och anländ i tid. Se till och vara där en bra stund innan sista incheckningstid.
Köra ombord
Efter att tågen anlänt kan passagerarna gå in till sin kupé, medan föraren väntar i bilen på påkörning. Endast föraren får sitta i bilen under påkörning, det är viktigt att komma ihåg. Var inte orolig för själva påkörningen på tåget, det finns gott om personal som hjälper dig upp på rampen. När bilen är på plats signalerar personalen när det är dags att stänga av motorn. Tänk på att plocka av lösa delar, t.ex. som bilantenner.
Ramper som används för att köra ombord
Larm
När du sedan låser bilen, försök låsa den utan att larma. Ibland kan bilar utrusade med larm börja tjuta när det skumpar och har du riktig otur så laddas batteriet ut. För att undvika det, se till att avaktivera larmet och glöm inte att aktivera det åter när du nått resans slut destination. Se även till att inga lampor står på, det laddar också ut batteriet.
Resan och köra av tåget
Efter det kan du gå ner från bilrampen och ta dig till kupén. Njut av din resa och slappna av. När du anländer vid din slutstation, kommer de bakre vagnarna med bilarna på placeras på en annan perrong precis bredvid den som resetåget står på. Nu sker samma procedur som när du skulle på bilrampen, fast tvärtom, för nu åker du istället ner från rampen. Personalen gör så gott de kan och du borde rulla ut med din bil igen 15 – 60 minuter senare.
Framför själva vagnarna med bilar finns
vagnar att sova och äta i.
Resa med djur
Vill du ta med hunden på resan? Det går bra att ta med djur ombord på tåget så länge du bokar en hel kupé (djuren får ej stanna i bilen). Du behöver då ingen extrabiljett men tänk på att kupéerna är ganska trånga. Glöm inte heller att tågen som regel inte stannar mellan stationerna villket kan bli problem när det gäller rastning av djuren. Det går dock att fråga konduktören om stopp görs, och denna måste även få information om ni går av vid ett stopp för rastning.