Det finns flera olika kupétyper att välja bland. Allt från lyxiga kupéer i sovvagnar till de lite enklare och mer prisvärda liggvagnarna. Nedan presenteras de varianter som körs med biltågen i Europa.

Comfortline Deluxe

För att resa på behagligast sätt, välj en Comfortline Deluxe kupé i sovvagnen. Det är Europas modernaste sovvagn, man kan kalla det för ett rullande hotellrum. Du får tillgång till ett eget stort och modernt badrum med egen dusch. Du har också möjligheten att ringa service om du behöver hjälp med något. Utöver det så är kupén väldigt rymlig och du får mycket plats för både dig och ditt bagage. Upp till tre personer kan bo i en Comfortline Deluxe kupé. Visas vanligtvis som ”Sovvagn med dusch och wc” vid bokning online.
comfortline 297x300 - Kupétyper
Comfortline deluxe

Classicline Sleeper

Reser du i ett större sällskap så är det billigaste alternativet en Classicline Sleeper. De har tre sängplatser men går att koppla ihop så att man kan sova 6 personer. Reser du ensam kommer du få dela kupén med andra resenärer, därför passar alternativet bättre för sällskap upp till sex personer. På vissa sträckor kan du mot en tilläggskostnad boka kupén till dig själv. Visas vanligtvis som ”Sovvagn med tvättställ” vid bokning.

classicline 297x300 - Kupétyper
Classicline sleeper

Talgo

Åker du genom Tyskland kan du sova i en sovvagn av tågtypen Talgo. Det är en mindre kupé men med tillgång till dusch. Toalettartiklar och handukar samt frukost på morgonen ingår i biljettpriset. Talgo-vagnarna körs på sträckorna Berlin-München-Berlin och Hamburg-München-Hamburg. Visas vanligtvis som ”Sovvagn med dusch och wc” vid bokning.

talgo 297x300 - Kupétyper
Talgo

Dubbeldäckare – Deluxe

Om du reser mellan från Lörrach till Hamburg eller Hildesheim kan du åka med sovvagnar som har två våningar. I deluxe-kupéerna finns det plats för två personer och dessa har dusch och toalett. Visas vanligtvis som ”Sovvagn med dusch och wc” vid bokning.

dubbel deluxe 300x143 - Kupétyper
Dubbelldäckare deluxe

Dubbeldäckare – Ekonomiklass

För dig som letar efter ett billigare alternativ kan välja en ekonomikupé. Dessa har plats för 2 eller 4 personer och har tvättställ. Dessa vagnar har samma sträckning och kör från Lörrach till Hamburg och Hildesheim. Visas vanligtvis som ”Sovvagn med tvättställ” vid bokning.

ekonomisovvagn - Kupétyper
Dubbeldäckare ekonomiklass

Liggvagn

För familjen som letar efter billigt alternativ så finns det den vanliga liggvagnen med upp till 5 sängplatser. På dagen fungerar sängarna som bekväma säten och fälls på kvällen ner till sköna bäddar. Ett bra alternativ för familjen som reser med en lättare packning och vill spara pengar på resan.

liggvagn 179x300 - Kupétyper
Liggvagn

Kupé för rörelsehindrade

Är du rörelsehindrad har du möjligheten att få en kupé med rullstolsanpassning och toalett precis bredvid. Har du som resenär en ledsagare med dig på resan, åker den personen med kostnadsfritt.